Diamond 1000, fredag 17 juni 2016

Spring 1000 meter på Stockholms Stadion

I över hundra år har världens bästa friidrottare tävlat på Stockholms Stadion. Här har Paavo Nurmi, Gunder Hägg, Arne Andersson och Anders Gärderud sprungit bejublade världsrekordlopp. Nu har även Du möjlighet att tävla på världens främsta friidrottsarena – och dessutom få halva priset på de bästa biljetterna till galan!

Diamond 1000 handlar om att springa två och ett halvt varv på Stockholms Stadion där det har noterats inte mindre än 83 världsrekord i friidrott sedan 1912.

Tävlingen avgörs dagen efter BAUHAUS-galan och snabbaste manliga och kvinnliga löpare belönas med en litografi av Peter Dahl ur serien ”Triumfens Ögonblick”. Den utvalda litografin visar Anders Gärderuds världsrekord 8:09.8 på 3 000 m hinder vid DN Galan 1975. Priser utgår även till tvåan och trean i manliga respektive kvinnliga klassen.

Upplägg som på ”riktiga” galan
Löparna i Diamond 1000 lottas in i olika heat med första start kl. 18:00. Du får din tid noterad med en hundradels sekunds precision, så det finns med andra ord anledning att kämpa precis hela vägen in i mål!

Inramningen kring Diamond 1000 blir precis som för deltagarna i Stockholm BAUHAUS Athletics med calling (upprop) och gemensam inmarsch på banan. Det går bra att springa i spikskor, lättviktsskor eller träningsskor.

Stjärnor stöttar dig!
Och som om inte det vore nog har vi ordnat så du får värma upp med landslagslöpare som ger dig de bästa tipsen hela vägen till start och peppar under loppet.

Tävlingsinformation (PM) att läsa innan tävlingen finns att ladda ner här tio dagar före tävlingen.

Har du frågor om Diamond 1000? Mejla tävlingsledare Lorenzo Nesi.

Diamond 1000 arrangeras av Stadionklubbarna som även arrangerar Stockholm BAUHAUS Athletics.

Resultat 2015